Alma Kompot Telire

  Az alma kompót töltés egyszerű és
finom módja annak, hogy az őszi almákat hosszú távra eltegyük. A kompót
töltés során az almákat feldaraboljuk és cukros lében pároljuk, majd üvegekbe
tesszük és leforrázzuk őket. Így hónapokig élvezhetjük az édes, fűszeres
almát. Először is, válasszunk jó minőségű, érett almakat a kompót töltéshez.
Mossuk meg és hámozzuk meg őket, majd vágjuk fel kisebb darabokra, távolítsuk
el a magházat. Egy lábasban keverjünk össze vizet, cukrot és fűszereket (pl.
fahéj, szegfűszeg) ízlés szerint. Forraljuk fel ezt a keveréket, majd adjuk
hozzá az almákat. Pároljuk őket addig, amíg puha nem lesznek. Közben mossunk
meg üvegeket és fedeleket forró vízzel, majd szárítsuk meg alaposan. Tegyük
az elkészült kompótot az üvegekbe, majd töltsük fel cukros lével úgy, hogy az
almák teljesen ellepve legyenek. Tegyük vissza az üvegekbe a tetejüket, majd
forraljuk fel egy nagy fazékban legalább 10 percig. Ez segít megőrizni a
kompót frissességét hosszú ideig. Amikor kész vagyunk, hagyjuk kihűlni az
üvegeket szobahőmérsékleten, majd tároljuk őket hűvös helyen vagy akár a
kamrapolcon is. Az alma kompót töltés remek lehetőség arra, hogy az őszi
almákat hosszú ideig élvezhessük. Próbáljátok ki ti is ezt a finom és
egyszerű receptet!