Az alma lekvár egy finom és egészséges
desszert, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is. Az alapja az almák
megfőzése cukorral és citromlével, majd az egész massza pürésítése és további
főzése. Először is válasszunk ki friss, érett almákat a lekvárhoz. Mossuk meg
és hámozzuk meg őket, majd vágjuk apró darabokra. Tegyük egy nagy lábasba az
almát, adjunk hozzá cukrot és citromlevet ízlés szerint. Főzzük lassú tűzön
addig, amíg az alma teljesen megpuhul és a cukor feloldódik. Ezt követően
turmixoljuk össze az egészet egy botmixerrel vagy turmixgéppel, hogy sima
masszát kapjunk. Tegyük vissza a lábasba a pürét, és főzzük tovább addig,
amíg besűrűsödik. Ezután töltsük üvegekbe és hagyjuk kihűlni. Az alma lekvár
remek reggeli pirítósra kenve vagy sütemények töltelékeként is. Egyszerű
elkészítése miatt ideális választás lehet akár ajándékba is családtagoknak
vagy barátoknak. Próbáljátok ki ti is ezt a klasszikus receptet otthon, és
élvezzétek az ízletes alma lekvár minden cseppjét!