Az alma télire üvegbe tartósítása egy
hagyományos módszer, amely lehetővé teszi, hogy egész évben élvezhessük ezt
az ízletes gyümölcsöt. A folyamat egyszerű, de időigényes, és néhány alapvető
lépést kell követni a sikeres eredmény érdekében. Először is válasszunk
friss, érett almákat, amelyek nem túl puhaak vagy rohadók. Mossuk meg
alaposan őket, majd hámozzuk meg és távolítsuk el a magházat. Vágjuk fel
cikkekre az almát, majd tegyük őket egy edénybe és hintjük meg cukorral és
fahéjjal ízlés szerint. Az almát forraljuk fel kevés vízzel egy lábasban,
majd hagyjuk főni körülbelül 10-15 percig, amíg megpuhulnak, de még
formájukat megtartják. Közben sterilizáljuk előre elkészített üvegeket forró
vízben. Tegyük az almát az üvegekbe úgy, hogy ne maradjon levegő benne, majd
öntsük rá a főzőlevet. Zárjuk le szorosan az üvegeket és tegyük őket fejjel
lefelé pár percre, hogy a fedelek jól zárjanak. Végül tegyük az üvegeket egy
nagy fazékba vízzel és főzzük pár percig, hogy teljesen sterilizálódjanak.
Hagyjuk őket kihűlni és tároljuk sötét, hűvös helyen. Így elkészített alma
télire üvegbe nemcsak finom és egészséges csemege lesz télen is, de akár
ajándékként is tökéletes lehet szeretteinknek. Próbáljátok ki ti is ezt a
tradicionális receptet!