Almakompót Télire

  Az almák az egyik legkedveltebb őszi
gyümölcsünk, és rengetegféle módon felhasználhatjuk őket, például almakompót
készítésére is. A kompót egy könnyű desszert vagy nassolnivaló, amelyet a
hideg téli hónapokban is élvezhetünk. Az almakompót elkészítése nagyon
egyszerű és gyors folyamat. Először is válasszunk ki jó minőségű, érett
almákat. Mossuk meg és hámozzuk meg őket, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Tegyük az almákat egy lábasba, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, valamint
egy kevés vizet és fűszereket (pl. fahéjat, szegfűszeget). Forraljuk fel az
almát a cukorral és fűszerekkel ízesített vízben, majd vegyük le a tűzről és
hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk sűrűbb kompótot, akkor keverjünk hozzá egy
kevés keményítőt vagy zselatint. Az elkészült almakompótot töltsük üvegekbe
és zárjuk le őket légmentesen. A kompót így hosszú időn át eltartható a téli
hónapokban is. Így mindig van otthon egy finom desszert vagy reggeli müzlis
csodafinom lesz. Összességében az almakompót készítése egyszerű és gyors
módja annak, hogy kihasználjuk az őszi alma bőségét és finom csemegét
készítsünk belőle téli időszakban is. Próbáljátok ki ti is otthon!