A banánlekvár egy finom és egészséges
édesség, amely könnyedén elkészíthető otthon is. Ehhez szükséged lesz néhány
érett banánra, cukorra és citromlére. Először is hámozd meg és vágd fel a
banánokat kisebb darabokra. Tedd egy lábasba és kezdd el főzni közepes
lángon. Amikor már kezd összeesni a banán, adj hozzá cukrot ízlés szerint, és
keverd össze alaposan. Folyamatosan kevergetve főzd további 30-40 percig,
amíg a lekvár besűrűsödik. Ekkor add hozzá a frissen facsart citromlevet,
hogy egy kis frissességet is kapjon az íze. Ha már elérted a kívánt állagot,
kapcsold ki a tűzhelyet, és hagyd kicsit hűlni a lekvárt. Ezután töltsd
üvegekbe és zárd le őket szorosan. A banánlekvár nagyon finom reggelire
pirítósra kenve vagy desszertekben használva is. Ráadásul tele van
vitaminokkal és rostokkal is, így egészséges alternatívája lehet a bolti
édességeknek. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet otthon, és élvezd az
ízkavalkádot!