Bulgur Főzése

  A bulgur egy tradicionális
közel-keleti étel, amelyet durumbúza főzésével és darálásával készítenek. A
bulgurt könnyen elkészíthetjük otthon is, és remek alapanyag lehet
salátákhoz, köretekhez vagy akár főételekhez is. Először is fontos a
megfelelő bulgur kiválasztása. Kapható finom és durva őrleményű változat is,
attól függően, mire szeretnénk használni. A bulgurt általában vízben vagy
húslevesben főzzük meg. Ehhez egyszerűen csak forró vízzel leöntjük, majd
lefedve pihentetjük 10-15 percig. Ha szeretnénk még gazdagabb ízt adni a
bulgurnak, akkor előtte pirítsuk meg egy kevés olajon vagy vajon, esetleg
adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát is. Ízlés szerint
fűszerezhetjük sóval, borsval, vagy akár gyógynövényekkel is. A főtt bulgurt
könnyen variálhatjuk kedvünk szerint zöldségekkel, hússal vagy akár tojással
is. Próbálkozhatunk különféle receptekkel, például görög salátával, mexikói
chilivel vagy indiai curryvel is. A bulgur nagyon egészséges választás lehet
a mindennapi étkezés során, hiszen tele van rosttal és fehérjével. Emellett
alacsony kalóriatartalmú és könnyen emészthető is. Összességében tehát a
bulgur könnyen elkészíthető, sokoldalúan felhasználható alapanyag, amely
segítségével változatos ételeket készíthetünk a mindennapokban. Érdemes tehát
beiktatni az étrendünkbe, hiszen egészséges és finom választás lehet.