A csemegekukorica főzése egy egyszerű,
gyors és ízletes módja annak, hogy friss zöldségeket vigyünk az asztalunkra.
A csemegekukorica egy igazi nyári csemege, amelyet egész évben
fogyaszthatunk, hiszen konzerv formában is könnyen beszerezhető. A főzés
lépései nagyon egyszerűek. Először is válasszunk ki egy jó minőségű
csemegekukoricát, amely lehet friss vagy konzerv formában is. Ha friss
kukoricát választunk, tisztítsuk meg a szemeket a héjuktól és a rostoktól. Ha
konzervet használunk, egyszerűen öntsük le a levét. Ezután helyezzük a
kukoricát egy lábasba, és adjunk hozzá vizet és sót ízlés szerint. Forraljuk
fel a vizet, majd csökkentsük a lángot és főzzük további 5-7 percig, amíg a
kukorica megpuhul. Ha szeretnénk extra ízeket adni a kukoricának,
próbálkozzunk különböző fűszerekkel vagy vajjal. Például fokhagymás vajjal
vagy pirított fűszerekkel ízesíthetjük. Amikor a kukorica megfőtt, vegyük le
a tűzről és szűrjük le a vizet róla. Ezután tálalhatjuk különféle fogások
mellé vagy akár önmagában is. Összességében tehát a csemegekukorica főzése
nagyon egyszerű és gyors módja annak, hogy változatosságot vigyünk az
étrendünkbe. Próbáljuk ki ezt az egészséges és finom zöldséget otthon is!