Csemegekukorica Termesztése

  A csemegekukorica egy finom és tápláló
zöldség, amit otthon is könnyen termeszthetünk. Ha szeretnél saját friss
kukoricát szüretelni, akkor kövesd az alábbi lépéseket: 1. Vetés: A
csemegekukoricát április végén vagy május elején érdemes elvetni, amikor már
nincs fagyveszély. Válassz napos, meleg helyet a kertedben, ahol legalább 6-8
óra napsütés éri majd a növényeket. 2. Talaj: A kukorica szereti a jó
vízelvezetést biztosító, tápanyagban gazdag talajt. Érdemes előtte
megtrágyázni a kertet és jó minőségű komposztot bekeverni a földbe. 3.
Ültetés: A csemegekukoricát sorokba érdemes vetni, hogy elkerülhető legyen a
túlzsúfoltság és könnyebb legyen a gyomlálás. Kb. 5-10 cm mélyre ültessük el
a magokat és hagyjunk 20-30 cm távolságot soronként. 4. Öntözés: Fontos, hogy
elegendő vizet kapjanak a növények, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl nedves
a talaj, mert ez rothadást okozhat. 5. Gyomlálás és tápanyag pótlása:
Rendszeresen gyomláljuk meg a kertet, hogy ne vegyék el a kukoricának szánt
tápanyagokat más növények. Ha szükséges, trágyázzuk meg a növényeket a
növekedési időszakban. 6. Szüretelés: A csemegekukoricát akkor érdemes
leszedni, amikor a töve sárgásbarna színűvé válik és az egyik szem is kissé
sárgás lesz. Ekkor már teljesen érett és finom lesz az íze. Ha követed ezeket
az egyszerű lépéseket, hamarosan friss és finom csemegekukoricát
szüretelhetsz majd saját kertedből! Ne feledd, hogy minél hamarabb fogyasztod
el a kukoricát szüretelés után, annál jobb lesz az íze és tápértéke is!