A cseresznyepaprika egy finom és
színes zöldség, amelynek kiváló íze és vitaminokban gazdag tartalma miatt
érdemes télire is tartósítani. A következő lépéseket követve könnyedén
elkészíthetjük saját cseresznyepaprikánkat a hideg hónapokra. 1. Először
válasszunk ki egészséges és érett cseresznyepaprikákat. Fontos, hogy ne
legyenek túl puha vagy sérült darabok közöttük. 2. Mossuk meg alaposan a
paprikákat, majd vágjuk fel őket kívánt méretű darabokra. Lehet csíkokra vagy
apróbb kockákra is vágni őket. 3. Ha szeretnénk, fűszerezhetjük a paprikákat
ízlésünk szerint. Például hozzáadhatunk sót, borsot, fokhagymát vagy akár
friss gyógynövényeket is. 4. Az elkészített cseresznyepaprikát tegyük
üvegekbe vagy befőttesüvegekbe, majd töltsük fel azokat olívaolajjal vagy
ecettel. Fontos, hogy jól legyenek befedve a folyadékkal. 5. Zárjuk le az
üvegeket szorosan, majd tároljuk őket hűvös és sötét helyen. Így akár több
hónapig is eltartható lesz a cseresznyepaprika. Téli salátákhoz, pizzákhoz
vagy más ételkészítésekhez könnyedén felhasználhatjuk ezt az ízletes
tartósított zöldséget. Így nemcsak ízletes fogásokat készíthetünk, de még
télen is élvezhetjük a nyári zöldségek ízeit és vitaminjait. Próbálja ki Ön
is ezt a praktikus módszert és élvezze a friss cseresznyepaprikát egész
évben!