A csicseriborsó (Cicer arietinum) egy
nagyon népszerű hüvelyes növény, amely sokféle ételben hasznosítható, például
salátákban, levesekben vagy currykben. Emellett rendkívül egészséges is,
magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Ha te is szeretnél
csicseriborsót termeszteni a kertedben, akkor néhány alapvető lépést kell
követned. Először is, válassz egy napos és jól vízelvezetett területet a
kertedben, ahol a növények megfelelően fejlődhetnek. Ügyelj arra is, hogy a
talaj tápanyagban gazdag legyen. A csicseriborsó vetése általában tavasszal
történik, amikor már nincs fagyveszély. Készíts egy sorokat a talajba, és
vetés előtt áss bele egy-két centiméterrel mélyebb gödröket. Majd helyezz el
egy-egy magot mindegyik gödörbe, és takard be földdel. Ne feledd rendszeresen
locsolni a növényeket, de ügyelj arra is, hogy ne legyen túl sok víz, mert ez
rothadást okozhat. Továbbá támaszd fel a növényeket szükség esetén támaszték
segítségével. Amikor a csicseriborsó hüvelyei megérnek és megkeményednek,
akkor már lehet őket szedni. Ekkor szedd le a hüvelyeket a növényről és tedd
őket szellős helyre szárítani. Összességében tehát a csicseriborsó
termesztése nem bonyolult folyamat, de néhány alapvető lépést érdemes
betartani ahhoz, hogy egészséges és bőséges termést hozzon. Ha ezeket az
útmutatásokat követed, hamarosan élvezheted az otthon termesztett friss
csicseriborsót az ételeidben.