A csirke keltetési hőmérséklet fontos
szerepet játszik a tojásból kikelő kiscsirkék egészségének és fejlődésének
szempontjából. Ahhoz, hogy sikeresen kikeltessünk egy tojást, fontos pontosan
beállítani a megfelelő hőmérsékletet a kelési folyamat során. Az ideális
keltetési hőmérséklet általában 37,5-38 Celsius fok között van. Fontos
azonban figyelembe venni, hogy a tojások több napig tárolódnak mielőtt
bekerülnek a keltetőgépbe, ezért ajánlott mérni a hőmérsékletet a tojások
bekerülése előtt is. A keltetési folyamat során fontos figyelemmel követni a
hőmérséklet ingadozásait, és szükség esetén beavatkozni. Ha például túl hideg
van, akkor a kiscsirkék nem fejlődnek megfelelően, ha pedig túl meleg van,
akkor elpusztulhatnak. Egyes fajtáknál eltérhet az optimális hőmérséklet,
érdemes tehát utánanézni az adott fajta igényeinek. Fontos még megemlíteni,
hogy a páratartalom is kulcsfontosságú a keltetés sikerességében, ezért
érdemes figyelni erre is. Összességében tehát elmondható, hogy a megfelelő
hőmérséklet beállítása és fenntartása nagyon fontos a csirke keltetése során.
Érdemes alaposan felkészülni és figyelmesen követni az utasításokat annak
érdekében, hogy egészséges és erős kiscsirkéket nevelhessünk ki tojásainkból.