A csőves kukoricát sokan kedvelik a
könnyű elkészítése és finom íze miatt. Ez a hagyományos mexikói étel egy
igazi gasztronómiai élmény lehet, ha jól elkészítjük. Először is válasszunk
friss, minőségi kukoricát, amit alaposan mossunk meg és töröljünk szárazra.
Ha nincs friss kukorica, akkor használhatunk konzervet is. Vágjuk le a
kukorica füstjét és készítsünk elő egy nagy lábas vagy fazekat. Forraljunk
fel bőségesen vizet és sózzuk meg. Adjuk hozzá a kukoricát és főzzük kb.
20-25 percig, amíg megpuhul. Közben készítsünk egy mártást: olvassunk fel egy
darabka vajat egy serpenyőben, adjunk hozzá apróra vágott vöröshagymát és
fokhagymát. Süssük meg pár percig, majd adjunk hozzá paradicsompürét,
pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Öntsük a mártást a megfőtt
kukoricára és keverjük össze alaposan. Hagyjuk állni pár percig, hogy az ízek
összeérjenek. Tálalhatjuk önmagában vagy köretként más ételek mellé is.
Díszítsük friss petrezselyemmel vagy esetleg reszelt sajttal. A csőves
kukorica egyszerűen elkészíthető étel, amelynek mégis intenzív íze van.
Ideális választás lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára, amely garantáltan
elnyeri a család vagy barátok tetszését. Jó étvágyat!