Az egyben sült kacsa egy fantasztikus
és egyszerű módja annak, hogy elkészítsük a hagyományos ünnepi ételt anélkül,
hogy órákat töltenénk a konyhában. A módszer lényege, hogy az egész kacsát
egy tálba tesszük, majd együtt sütjük a köretekkel együtt. Íme néhány lépés,
hogyan készítsd el ezt az ínycsiklandó fogást: 1. Először is vásárolj vagy
válogasd össze a megfelelő alapanyagokat: egy teljes kacsát, zöldségeket (pl.
répa, vöröshagyma, zeller), fűszereket (pl. kakukkfű, rozmaring), valamint
olajat vagy vajat a sütéshez. 2. Mossd meg és vágd fel a zöldségeket nagyobb
darabokra, majd helyezd őket egy sütőtál aljára. 3. Jól sózd és borsozd meg a
kacsát mindkét oldalon, majd helyezd azt a zöldségek ágyára a tál közepére.
4. Dörzsöld be a kacsa bőrét fűszerekkel és olajjal vagy vajjal, hogy szép
aranybarna és ropogós legyen a sütés után. 5. Fedd le a tálat alufóliával és
süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 2 órán át. 6. Az utolsó lépésben
vedd le az alufóliát és süsd még további 30-40 percig, hogy a bőre szépen
megsüljön. 7. Ha elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd pihenni pár percig,
majd szeld fel és tálald ropogós zöldségekkel. Az egyben sült kacsa nemcsak
finom és laktató étel, de könnyen elkészíthető is otthon anélkül, hogy órákon
át kellene babrálni vele. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet legközelebb
ünnepi vacsorára!