A quiche egy tradicionális francia
sütemény, ami eredetileg Alsace régióból származik. Az alapja egy vékony
tészta, amit egy szaftos tojás-tejszín keverékkel töltünk meg, és különböző
feltétekkel gazdagítunk. A legnépszerűbb quiche változatok közé tartozik a
hagymás quiche Lorraine, a spenótos quiche és a sonkás-gombás quiche. Ha
szeretnéd elkészíteni az eredeti francia quiche-t otthon, akkor kövesd ezeket
a lépéseket: 1. Először is készítsd el a tésztát. Ehhez keverj össze lisztet,
hideg vajat és sót egy tálban, majd add hozzá egy kevés hideg vizet, hogy
könnyen formázható tésztát kapj. 2. Nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett
felületen, és fektesd bele egy kerek formába. Villával szúrkáld meg a tészta
alját, majd elősütés nélkül tedd félre. 3. Közben készítsd el a tölteléket.
Egy másik tálban keverj össze tojást, tejszínt, sót és borsot. Ezután add
hozzá kedvenc feltéteidet, például sült hagymát vagy gombát. 4. Öntsd a
tölteléket a tésztára, majd süsd 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig, amíg
aranybarna nem lesz a teteje. 5. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és
tálald friss salátával vagy savanyúsággal. Az eredeti francia quiche így
egyszerűen elkészíthető otthon is, és garantáltan elvarázsolja az ínyenceket!
Próbáld ki te is ezt az ínycsiklandó receptet!