A főtt kukorica egy egyszerű, mégis
finom és tápláló étel, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is. Most
megosztok veletek egy egyszerű receptet, hogy hogyan készíthetitek el ezt az
ínycsiklandó csemegét. Először is válasszunk ki egy friss, egészséges
kukoricát a piacon vagy a szupermarketben. Fontos, hogy a kukorica levelei
zöldek legyenek és a szemek ropogósak legyenek tapintásra. Mielőtt nekilátunk
a főzésnek, hámozzuk meg a kukoricát és távolítsuk el a szálakat. Ezután
tegyük fel egy nagy lábasba a vizet forrni, majd sózzuk meg ízlés szerint. Ha
szeretnénk, akkor hozzáadhatunk egy kis cukrot is, hogy kihozzuk a kukorica
édes ízét. Amikor már forr a víz, helyezzük bele a kukoricát és főzzük kb.
10-15 percig, amíg megpuhulnak a szemek. Ne főzzük túl sokáig, mert akkor
elveszítheti ropogós állagát. Mikor elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk
kicsit pihenni. Majd szűrjük le az összes vizet róla és tálaljuk még melegen.
Ízlés szerint adhatunk hozzá vajat vagy sajtot is. És voilà! Elkészült a
mennyei főtt kukorica, ami tökéletes választás lehet egy könnyű vacsorához
vagy akár egy piknikhez is. Remélem kedvet kaptatok ti is ennek az egyszerű
ételnek az elkészítéséhez! Jó étvágyat!