A spenót egy rendkívül tápláló
zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Friss spenótból
könnyedén készíthetünk finom és egészséges ételeket, amelyek segítenek
megtartani egészséges életmódunkat. Az egyik legnépszerűbb friss spenót
recept a spenótfőzelék, amelyhez csak néhány alapanyagra van szükségünk:
friss spenótra, vajra, lisztre, sóra és tejre. Először meg kell mossuk és
leszárítanunk a spenótot, majd vajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet
és elkeverjük, majd felöntjük tejjel és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül
sóval ízesítjük és tálaljuk. Ha valami egyszerűbbre vágyunk, akkor könnyedén
elkészíthetjük a spenótos salátát is. Ehhez csak friss spenótra,
paradicsomra, uborkára és sajtra van szükségünk. A spenótot megmossuk és
felaprítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, uborkát és
sajtot. Végül öntünk rá egy kevés olívaolajat és ecetet, majd sóval és
borssal ízesítjük. Vagy akár készíthetünk egy gyors reggelit is friss
spenótból: például tojásrántottát spenóttal. Ehhez csak tojásra, friss
spenótra, vajra és sóra van szükségünk. Először megpároljuk a spenótot vajon,
majd hozzáadjuk az elkevert tojást és addig kevergetjük, amíg össze nem áll.
Végül sóval ízesítjük és tálaljuk. A friss spenót kiváló alapanyag lehet
bármilyen ételhez vagy salátához, így érdemes kipróbálni az egyszerű
recepteket is otthon!