Gesztenye főzése Az őszi hónapokban
gyakran találkozhatunk gesztenyeárusokkal az utcán, akik frissen sült
gesztenyével kínálják az arra járókat. Azonban otthon is könnyedén
elkészíthetjük ezt a finom csemege, és még az egész lakást is átjárhatja az
őszi hangulat. Először is érdemes beszerezni jó minőségű gesztenyét, amelyek
szép kerek formájúak és sérülésmentesek. A gesztenyéket meg kell mosni, majd
egy éles késsel a tetejüket bevágni. Ezután tegyük őket egy tepsibe, és
előmelegített sütőben süssük őket 180 fokon kb. 20-30 percig, amíg a héjuk
felrepedezik. Ha kész a gesztenye, vedd ki a sütőből és hagyd kicsit hűlni.
Ezt követően könnyedén lehúzható lesz a héjuk, és már fogyasztható is az
finom gyümölcs. Akár önmagában vagy például egy pohár forró teával fogyasztva
is isteni finom. A gesztenyének számos egészségügyi előnye is van: tele van
rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Emellett segíthet csökkenteni a
koleszterin szintet és támogathatja az emésztést is. Összességében tehát
érdemes kipróbálni otthon is a gesztenye főzését, mert egyszerű, finom és
egészséges csemege lehet belőle az őszi napokra. Jó étvágyat kívánok!