Gesztenye főzési ideje A gesztenye egy
őszi csemege, amelyet rengeteg módon lehet elkészíteni. Az egyik
legnépszerűbb módja a gesztenyepüré készítése, amihez először is meg kell
főzni a gesztenyéket. Először is válaszd ki a szép, egészséges gesztenyéket,
majd mossd meg alaposan őket. Ezután vágj egy X alakú bemetszést mindegyik
gesztenyén, hogy a héj könnyebben le tudjon válni főzés közben. Egy lábasba
helyezd a gesztenyéket, majd öntsd fel vízzel annyi, hogy éppen ellepje a
gesztenye tetejét. Tedd fel a lábast a tűzhelyre, és forrald fel a vizet.
Miután felforrt, vedd vissza a hőfokot kicsire, és fedd le a lábast. Hagyd
főni kb. 20-30 percig, amíg a gesztenyék megpuhulnak. Ha elkészültek, vedd le
a lábast a tűzhelyről, majd szűrd le a víztől a gesztenyéket. Hagyd őket
kicsit hűlni, majd hámozd le róluk a héjat. A gesztenyepüré elkészítéséhez
pépesítsd össze a megfőtt gesztenyéket botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha
szeretnéd édessé tenni, akkor ízesítheted cukorral vagy vaníliás cukorral. És
voilà, már kész is a finom gesztenyepüréd! Reméljük hasznos volt ez a rövid
útmutató arról, hogyan kell megfőzni és elkészíteni ezt az őszi finomságot.
Jó étvágyat!