Az őszi időszak elengedhetetlen étele
a gesztenye, amit sokféleképpen lehet elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb
módszer a gesztenye sütése sütőben, mely egyszerű és gyors. Ha szeretnél
otthon finom gesztenyét sütni, kövesd az alábbi lépéseket: 1. Először is
válassz ki egészséges, fényes gesztenyéket. Figyelj arra, hogy ne legyenek
lágyak vagy penészesek. 2. Mossd meg alaposan a gesztenyéket, majd vágj egy
kereszt alakú bemetszést mindegyikre. Ez segít abban, hogy könnyebben
megsüljenek és könnyen lehúzhassuk a héjukat. 3. Melegítsd elő a sütőt 200
fokra. 4. Tegyél egy réteg vizet egy tepsibe, majd helyezd rá a gesztenyéket
úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. 5. Süsd a gesztenyéket kb. 20-30 percig, amíg
a héjuk meg nem repedezik és a belsejük puhává válik. 6. Ha készen vannak,
vedd ki őket a sütőből és hagyd őket kicsit hűlni. 7. A gesztenyék még
melegen is finomak, de ha inkább langyosan szereted, várj egy kicsit mielőtt
elfogyasztanád. Íme, néhány egyszerű lépés, hogyan készíthetsz finom
gesztenyét otthon sütőben. Próbáld ki ezt az őszi csemegét és élvezd az
aromáját és ízét! Jó étvágyat!