Gesztenye Sütése Sütőben

  Az őszi időszak egyik legkedveltebb
csemegéje a gesztenye, melynek finom íze és melegítő hatása tökéletes
választás a hűvösebb napokra. Ha szeretnél otthon is elkészíteni friss
gesztenyét, de nincs lehetőséged tűzön vagy kemencében sütni, ne aggódj,
hiszen könnyedén megsütheted a sütőben is. Először is válaszd ki a megfelelő
gesztenyét, melynek héja fényes és sima legyen. Mossd meg alaposan, majd vágj
be mindegyik gesztenyébe egy kereszt alakú bemetszést, hogy a hő hatására
könnyen felnyíljon. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd helyezd el a
gesztenyéket egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Fontos, hogy ne feledkezz meg
a bemetszésekről, mert ezáltal a pára könnyebben távozik majd belőlük. Süsd a
gesztenyéket körülbelül 20-30 percig, vagy amíg a héjuk fel nem pukkan és
könnyen le nem lehet húzni róluk. Ha szükséges, közben forgasd meg őket
egyszer-kétszer. Amikor elkészültek, vedd ki a sütőből és hagyd őket kicsit
hűlni, hogy könnyebben lehessen leszedni a héjukat. A melegen tálald és
élvezd az ízeket! Reméljük, hogy ezzel az egyszerű lépésről lépésre
útmutatóval kedvet kaptál ahhoz, hogy saját magad is elkészítsd otthon ezt az
őszi finomságot. Jó étvágyat!