Gyömbéres Birsalma Lekvár

  A gyömbéres birsalma lekvár egy
különleges és ízletes csemege, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
birsalma édes, enyhén savanyú íze remek párosításban van a gyömbér fűszeres
aromájával, így egy igazán különleges és finom lekvárt kapunk. Az első lépés
a birsalma megmosása és meghámozása. A birsalmát apró kockákra vágjuk, majd
egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt gyömbért és egy kevés
vizet, majd lassú tűzön főzzük addig, amíg a birsalma megpuhul. Ha a birsalma
megpuhult, botmixerrel pépesítjük az egészet. Fontos, hogy ne legyen teljesen
sima állagú a lekvár, néhány darabka birsalma maradhat benne a textúra miatt.
Végül egy steril üvegekbe töltjük a lekvárt és hagyjuk kihűlni. Ha jól lezártuk
az üvegeket, akkor hűtőben akár hónapokig is eltartható lesz. A gyömbéres
birsalma lekvár tökéletes reggeli pirítósra vagy sütire kenve, de akár
desszertekhez is remekül passzolhat. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű
receptet otthon, garantáltan nem fogtok csalódni!