Izabella Szőlő

  Izabella szőlő, vagy más néven
Isabella, egy kisebb bogyóként ismert fajta, amely elsősorban asztali
szőlőként használatos. A növény könnyen termeszthető és ellenálló a különböző
időjárási viszonyoknak, ami miatt sok kertész kedveli. Az Izabella szőlőt
általában szabadföldön vagy szőlőlugason termesztik. Fontos tudni, hogy a
növénynek rengeteg napfényre van szüksége, így olyan helyre ültessük, ahol
egész nap süt a nap. Az Izabella szőlőbogyók lila vagy fekete színűek
lehetnek és kellemesen édes ízűek. Sokan fogyasztják frissen, de akár lekvár,
dzsem vagy gyümölcsbor is készíthető belőle. A szőlőt évente legalább egyszer
metszeni kell, hogy megfelelő formája legyen és jól teremjen. A metszés során
az elhalt vagy beteg hajtásokat távolítsuk el, valamint figyeljünk arra is,
hogy a növénynek legyen elegendő hely a levegő keringéséhez. Az Izabella
szőlő gondozása nem igényel túl sok munkát, de rendszeres öntözésre és
trágyázásra mindenképpen szükség van. A növényt támogassuk megfelelő
tartószerkezetekkel, például lugassal vagy pergolával. Összességében az
Izabella szőlő egy könnyen nevelhető és díszítő értékkel is bíró növény,
amely kellemes gyümölcsöt ad nekünk. Ha szeretnénk megteremteni saját kis
szőlősünket otthonunkban, érdemes elkezdeni egy Izabella csemete ültetésével
és gondozásával.Így gyönyörködhetünk majd a saját termésű izabella bogyókban.