A kacsa keltetési hőmérséklet fontos
tényező a sikeres keltetés során. A megfelelő hőmérséklet biztosítása
elengedhetetlen az egészséges kacsák kikelése érdekében. A kacsa tojások
kikeltetésének ideális hőmérséklete 37,5 Celsius fok, ami nagyjából 99
Fahrenheit fokot jelent. Fontos, hogy a tojásokat egy megbízható inkubátorban
vagy keltető gépben helyezzük el, melyek képesek tartani és szabályozni ezt a
hőmérsékletet. Az inkubáció időtartama általában 28-30 nap, de ez változhat a
fajtától függően. A tojásokat rendszeresen kell forgatni az inkubáció során,
hogy elkerüljük a deformált vagy halott embriók kialakulását. Fontos
figyelembe venni a páratartalmat is, melynek ideális értéke 55-60% között
van. Ezt vízzel vagy egy speciális párakapacitással lehet szabályozni az
inkubátorban. Amikor elérkezik a kikelés ideje, érdemes figyelni a fiatal
kacsákra, hogy megfelelő gondoskodást biztosítsunk számukra. Meleg és száraz
helyre kell őket helyezni, táplálkozásukra és egészségükre is oda kell
figyelni. Összességében elmondható, hogy a megfelelő hőmérséklet és
páratartalom kulcsfontosságú a sikeres kacsa keltetéshez. Fontos az alapos
előkészület és gondoskodás az egész folyamat során, hogy egészséges és erős
kacsák keljenek ki a tojásokból.