A kacsa sütése egészben egy igazán
ínycsiklandó és látványos étel, amelyet bátran elkészíthet bárki a saját
konyhájában. A következő lépések segítségével könnyedén elkészítheted ezt a
finomságot. 1. Előkészületek: Vásárolj egy jó minőségű, friss kacsát a helyi
hentesnél vagy piacokon. Mossd meg alaposan, majd töröld szárazra. 2.
Fűszerezés: Készíts elő egy fűszeres keveréket, ami lehet például fokhagyma,
rozmaring, kakukkfű, só és bors. Döntsd be a kacsát ezzel a keverékkel
kívül-belül. 3. Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezd a kacsát egy
sütőrácsra, hogy alatta elfolyjon a zsír. Süsd kb. 2-3 órán át, időnként
locsold meg az elkészült zsírral. 4. Készítés: Amikor a kacsa már
aranybarnára sült és a hús belül is átsült, vedd ki a sütőből és hagyd
pihenni pár percig. 5. Tálalás: A sült kacsát tradicionálisan gyümölccsel
vagy vörösboros szósszal tálalják. Ízlés szerint kínálhatsz mellé köretként
zöldséget vagy rizst is. Összességében tehát a kacsa sütése egészben nem
bonyolult feladat, csupán némi türelemre és figyelemre van szükség hozzá. Ha
egyszer nekiállsz elkészíteni ezt az ételt, garantáltan mindenkit levenyelsz
majd az asztaltól az ínycsiklandó illatával és ízével! Jó étvágyat!