Kaki Szilva Fajták

  A kaki szilva egy gyümölcs, amelyet
sokan csak őszi datolyának ismernek. Azonban fontos tudni, hogy a kaki
valójában egy különféle fajta gyümölcs, melyet világszerte termesztenek és
fogyasztanak. A kaki szilvát általában két fő csoportba sorolhatjuk: a
fűszeres és az édes kakisok. A fűszeres kakisok kesernyésebb ízűek, míg az
édes kakisok édesebbek és lágyabbak. A legismertebb fajták közé tartozik az
Fuyu, amelynek laposabb alakja van és érettebb állapotban is fogyasztható. A
Hachiya viszont hosszúkás alakú, és csak teljesen érett állapotban ajánlott
enni, mivel keserű lehet még nem teljesen érett formában. A kaki szilva tele
van vitaminokkal és antioxidánsokkal, így rendkívül egészséges gyümölcsnek
számít. Jótékony hatása van a szív- és érrendszerre, segíti az emésztést és
erősíti az immunrendszert is. A legjobb időpont a kaki szilva fogyasztására
az ősz vége és a tél eleje, amikor a gyümölcs teljesen megérik. Ha valamilyen
oknál fogva mégis kemény vagy keserű a kaki szilva, akkor érdemes megvárni,
míg teljesen megpuhul és éri lesz ahhoz, hogy fogyasztható legyen.
Összességében elmondható, hogy a kaki szilva egy finom és egészséges
gyümölcs, amelyet érdemes beilleszteni az étrendünkbe az ősz folyamán. Próbáljuk
ki a különböző fajtákat is, hogy megtaláljuk a saját kedvencünket!