Káposzta Saláta Télire

  A tél beköszöntével sokan azt
gondolják, hogy a friss zöldségek és saláták ideje elmúlt, pedig egy finom
káposzta saláta tökéletes választás lehet a hideg hónapokra is. A káposzta
nemcsak vitaminokban és rostokban gazdag, de könnyen tárolható és hosszú
ideig frissen marad. Először is, válasszunk ki egy jó minőségű káposztát a
salátánkhoz. A legjobb választás lehet a fehér káposzta vagy a vöröskáposzta,
attól függően, milyen ízt szeretnénk elérni. Mossuk meg alaposan a káposztát,
majd vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le. Ezután adjunk hozzá más
zöldségeket is a salátánkhoz, például répát, hagymát vagy paprikát. Ezek is
bővelkednek vitaminokban és rostokban, így még egészségesebbé tehetik az
ételt. Adjunk hozzá néhány friss fűszernövényt is, mint például petrezselymet
vagy snidlinget. A következő lépésben elkészítjük az öntetet a salátánkhoz.
Sokféle lehetőségünk van itt is: használhatunk olívaolajat, balzsamecetet,
citromlevet vagy joghurtot az alapnak. Adjunk hozzá sót, borsot és más
fűszereket ízlés szerint. Végül keverjük össze alaposan az öntetet a
zöldségekkel, hogy mindenhol eloszljon az ízek. Ha szeretnénk, dúsíthatjuk a
salátánkat még pirított magvakkal vagy szárított gyümölcsökkel is. Így könnyedén
elkészíthetünk egy ízletes és egészséges káposzta salátát téli napokra. Jó
étvágyat!