A karamellizált alma egy isteni
desszert, ami egyszerűen elkészíthető és tökéletes választás az őszi
időszakra. A finom karamellréteg és az édeskés alma íze tökéletes kombinációt
alkot, amit mindenki imádni fog. Elkészítéséhez először vágjunk fel almákat
szeletekre, majd pirítsuk meg vajon és cukorral a serpenyőben, hogy a cukor
karamellizálódjon. Fontos, hogy ne hagyjuk elég hosszan a tűzön, hogy az alma
ne főjön szét teljesen. Ezután tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy
tejszínhabbal a karamellizált almát, hogy még finomabb legyen az íze.
Díszítésként szórjunk rá diót vagy fahéjat, hogy még gazdagabbá tegyük az
ízvilágát. A karamellizált alma nemcsak finom, de egészséges is, hiszen tele
van rosttal és vitaminokkal. Ráadásul a karamellizált cukor is csak egy kevés
mennyiségben van jelen, így nem kell aggódnunk a kalóriák miatt sem.
Összességében a karamellizált alma egy fantasztikus desszert lehetőség, amit
mindenkinek érdemes kipróbálnia az őszi időszakban. Egyszerű elkészítése és
isteni íze garantáltan elnyeri majd a család és barátok tetszését is.Így
próbáljátok ki ti is otthon!