Kék Agávé

  A kék agávé egy növény, amely a
mezőgazdaságban és a kozmetikumok gyártásában is fontos szerepet tölt be. A
legismertebb felhasználási területe azonban a tequilakészítés. A kék agávéból
először is kinyerik a növény nedvét, amelyet azután fermentálnak és
lepárolnak, így lesz belőle az ikonikus mexikói ital. A kék agávé gazdag
ásványi anyagokban és rostokban, valamint alacsony glikémiás indexszel
rendelkezik, ezért ideális választás lehet cukorbetegek számára is. A
növényből készült szirupot gyakran használják édesítőszerként, de
cukorbetegség esetén is célszerű fogyasztani, mivel kevésbé emeli meg a
vércukorszintet. Emellett a kék agávét rendkívül jótékony hatásai miatt
gyakran alkalmazzák kozmetikumokban is. A növény nedve hidratáló és bőrpuhító
tulajdonságokkal rendelkezik, ezért sok krém és sampon alapanyaga.
Összességében a kék agávé egy rendkívül sokoldalú növény, amelynek
felhasználása széleskörű. Legyen szó tequiláról, édesítésről vagy
bőrápolásról, mindenképp érdemes figyelembe venni ezt a fantasztikus növényt.