Koriander Felhasználása

  A koriander egy rendkívül népszerű
fűszer, amely sok konyhában nélkülözhetetlen. Egyesek imádják az intenzív
ízét, míg mások inkább kerülik. Azonban érdemes megismerni a koriander
felhasználásának módjait, hiszen rengeteg finomságot lehet vele elkészíteni.
Az első lépés, hogy megvásároljuk a friss koriandert. Keressünk olyanokat,
amelyeknek élénkzöld levelei vannak és nincsenek fonnyadt részek rajtuk. A
koriandert mindig frissen használjuk fel, mivel szárítva elveszíti az
aromáját. A koriandert leggyakrabban salátákhoz, szószokhoz és currykhez
használják. Sokan szeretik belekeverni a guacamolébe is, mivel kellemesen
friss ízt ad neki. De akár húsokhoz vagy tésztákhoz is hozzáadhatjuk egy kis
extra ízért. Ha nem szereted a friss koriandert, akkor próbáld ki a koriander
magokat. Ezeket száraz serpenyőben megpirítva még intenzívebb ízt kapnak, és
remekül passzolnak például grillezett ételekhez vagy currykhez. Összességében
a koriander nagyon sokoldalú fűszer, amely szinte bármilyen ételhez
hozzáadható. Érdemes kísérletezni vele és megtalálni azt az ízkombinációt,
ami neked a legjobban ízlik. Ne félj próbálkozni vele, hiszen egy kis
korianderrel az étel mindig izgalmasabb lesz!