A körte befőtt egy remek és egyszerű
módja annak, hogy megőrizd a körte finom ízét és tápanyagait egész évben. A
körték gazdagok rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így ideálisak
a befőzéshez. Ha szeretnél egy könnyen elkészíthető receptet kipróbálni,
kövesd az alábbi lépéseket: Hozzávalók: – 2 kg érett körték – 1 kg cukor – 1
liter víz – fahéj, szegfűszeg ízlés szerint 1. Először mossuk meg alaposan és
hámozzuk meg a körtéket. Vágjuk fel apró darabokra vagy szeletekre, attól
függően, hogy milyen állaga legyen a befőttnek. 2. Egy nagy lábasban
forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük addig, amíg teljesen
fel nem oldódik. 3. Adjuk hozzá a körtedarabokat és fűszereket a cukros
vízhez. Főzzük közepes lángon kb. 30 percig, vagy amíg a körték megpuhulnak.
4. Amikor elkészült a befőttünk, töltsük üvegekbe és zárjuk le őket
légmentesen. 5. Hagyjuk kihűlni és tároljuk hűvös, sötét helyen. Így
könnyedén elkészítheted otthon is a finom körte befőttet, amely tökéletes
desszert lehet például sütemények mellé vagy akár reggelire is fogyaszthatod
például joghurttal vagy zabpehellyel. Jó étvágyat!