Körte Kompot Télire

  A körte kompót egy finom és egyszerűen
elkészíthető télire tartósított desszert, ami kitűnő választás lehet hideg
téli estékre. A körte nemcsak finom, hanem tápláló gyümölcs is, mely tele van
vitaminokkal és rostokkal. Az elkészítése nem igényel sok időt vagy konyhai
tapasztalatot, így bárki könnyedén elkészítheti otthon. Az alábbiakban
bemutatjuk lépésről lépésre, hogyan készítsünk körte kompótot télire: 1.
Válasszunk érett körtét, amelyek még kemények, de már érettek. Mossuk meg
alaposan, majd hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. 2. Tegyük a körte
darabokat egy lábasba, és adjunk hozzá vizet annyi, hogy ellepje a
gyümölcsöket. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, valamint fahéjat,
szegfűszeget és egy kevés citromhéjat is. 3. Forraljuk fel a körte kompót
alapanyagait közepes lángon, majd csökkentsük a hőfokot és főzzük további
15-20 percig, amíg a körtedarabok megpuhulnak. 4. Amikor a körtédarabok
megpuhultak, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A kompót így válik
sűrűbbé és finomabbá. 5. Tegyük az elkészült körte kompótot sterilizált
befőttes üvegekbe, majd zárjuk le őket szorosan. Ha jól záródik az üveg,
akkor akár hónapokig is eláll a kompót. Így tehát könnyedén elkészíthetünk
egy finom és tápláló körte kompótot télire, amit akár magában is
fogyaszthatunk vagy desszertekhez használhatunk fel. Próbáljátok ki ti is ezt
az egyszerű receptet otthon!