Kukorica Főzés

  A kukorica főzése egyszerű, de nagyon
finom étel készíthető belőle. A kukoricát általában forró vízben főzzük vagy
pároljuk, és különböző módokon ízesíthetjük. 1. Az első lépés a kukorica
előkészítése. Mossuk meg alaposan a kukoricát, majd hámozzuk meg és
távolítsuk el a selymet. 2. Tegyük fel egy lábasba annyi vizet, hogy ellepje
a kukoricát, majd forraljuk fel. Ha szeretnénk, sóval és cukorral is
ízesíthetjük a vizet. 3. Amikor a víz felforrt, tegyük bele a kukoricát, majd
főzzük vagy pároljuk kb. 10-15 percig, amíg megpuhul. 4. Ha szeretnénk még
jobban feldobni az ízét, kenjük meg vajjal és szórjunk rá sót vagy borsot. 5.
Ha tetszik az édesebb változat, akkor szórhatunk rá még egy kevés cukrot is.
6. A finomabb ízekért tehetünk rá friss citromlevet vagy reszelt sajtot is.
Így elkészítve a kukorica tökéletes köret lehet grillezett húsok mellé vagy
akár egy könnyű nyári ebéd része is lehet. Egyszerűen variálható és gyorsan
elkészíthető étel, amit bátran kipróbálhatunk otthon is!