Lilakáposzta Savanyúság Télire

  A lilakáposzta savanyúság készítése
tökéletes téli időtöltést nyújthat, hiszen így könnyedén megőrizhetjük a
friss zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmát az hideg hónapokra. Az
első lépés az, hogy beszerezzük a szükséges hozzávalókat, mint például a
lilakáposztát, fűszereket (pl. borókabogyót, babérlevelet), sót és ecetet.
Fontos, hogy csak friss és minőségi alapanyagokat használjunk a savanyúság
elkészítéséhez. A következő lépésben meg kell tisztítani és apró darabokra
kell vágni a lilakáposztát. Ezután jöhet a sózás, ami elengedhetetlen része a
savanyúság készítésének. A só segít kihajtani a káposztából a felesleges
nedvességet, így a végeredmény ropogós lesz. Miután elkészült a sózott
lilakáposzta, következhet az ecetes lé elkészítése. Ehhez forraljunk fel egy
kevés vizet ecettel és fűszerekkel, majd öntsük le vele a káposztát. Az
ecetes lének legalább néhány napig állnia kell, hogy igazán finom íze legyen.
Végül pedig töltsük üvegekbe vagy befőttes üvegekbe a savanyúságot, majd
tároljuk hűvös helyen, hogy jól beérjen. Így télen is élvezhetjük a friss és
egészséges lilakáposzta savanyúságot. Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű
lépésekkel te is kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld otthon elkészíteni ezt
az ínycsiklandó téli finomságot!