A kukorica főzése egyszerűnek tűnhet,
de sokan mégsem tudják pontosan, meddig kell főzni, hogy tökéletesen
megpuhuljon, de ne legyen túlfőzve. Először is fontos megemlíteni, hogy friss
kukoricát használjunk. A legjobb az lenne, ha a frissen szedett kukoricát
azonnal felhasználnánk, mivel a cukortartalma idővel csökken és elveszti
frissességét. A kukoricát először mossuk meg alaposan és távolítsuk el a zöld
külső réteget. Ezután tegyük egy lábosba és öntsünk annyi vizet rá, hogy
ellepje. Adjunk hozzá egy kis sót is a vízhez. Az ideális főzési idő nagyban
függ attól, hogy milyen típusú kukoricát használunk. Ha édes és puha
kukoricát szeretnénk, akkor kb. 10-15 percig főzzük. Ha inkább ropogós
maradjon és nem túl puhuljon meg, akkor 5-8 perc is elegendő lehet. Ha nem
vagyunk biztosak a főzési időben, akkor érdemes időközönként megkóstolni a
kukoricát. Ha már könnyedén át lehet szúrni egy villával, akkor kész is
lehet. Ne feledjük, hogy a kukorica után is jön a lecsöpögtetés és azonnali
fogyasztás javasolt a legjobb ízekért! Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű
tippekkel már Te is tökéletesen megfőzött kukoricát fogsz tudni készíteni
otthon! Jó étvágyat!