A meggybor egy igazán frissítő és
finom ital, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Ha van néhány kiló
érett meggyünk a kertben vagy éppen beszerezhetünk a piacról, akkor semmi sem
áll az útjába, hogy elkészítsük ezt az ízletes borocskát. Először is
szükségünk lesz egy nagy üveg vagy kancsóra, ahova beletesszük a meggyeket.
Egy kiló meggyhez kb. 1 liter bort fogunk felhasználni, tehát ha több kiló
gyümölcsünk van, megfelelő mennyiségű bort is vegyünk hozzá. A meggyeket
alaposan mossuk meg és távolítsuk el a szárakat. Tegyük az üvegbe és öntsük
rá a bort. Ha szeretnénk, ízlés szerint cukrozhatjuk is a keveréket. Az
üveget jól zárjuk le és tegyük egy hűvös, sötét helyre legalább 2-3 hétig
érlelni. Ha letelt ez az idő, szűrjük át a bort egy tiszta üvegbe vagy
palackba. Ekkor már fogyaszthatjuk is az elkészült meggybort, de minél tovább
érleljük, annál finomabb lesz az íze. Ez az egyszerű recept remek lehetőséget
kínál arra, hogy kihasználjuk a meggy szezonját és egy finom házi italt
készítsünk belőle. Próbáljátok ki ti is ezt a receptet otthon és élvezzétek a
frissítő meggybor ízét!