Mézes Dió Készítése

  Mézes dió készítése A mézes dió egy
klasszikus karácsonyi sütemény, amelyet szinte minden család asztalára kerül
az ünnepek alatt. Egyszerűen elkészíthető, és igazán ízletes finomság. Az
alábbiakban bemutatom nektek, hogyan tudjátok otthon elkészíteni ezt a
fantasztikus süteményt: 1. Először is szükségetek lesz 20-25 darab dióra,
melyeket előre meg kell tisztítani és megszárítani. 2. Egy lábasban
forraljatok fel egy csésze mézet és adjatok hozzá egy kis vajat. Keverjétek
össze alaposan, majd hagyjátok kicsit hűlni. 3. Közben keverjetek össze egy
tálban 2 evőkanál lisztet, valamint egy kis fahéjat és szerecsendiót. 4.
Amikor a méz-vaj keverék már langyos, forgassátok bele a diókat, hogy
mindenhol jól bevonja őket a massza. 5. Ezután adjátok hozzá a lisztes
keveréket a diókhoz, és alaposan keverjétek össze őket. 6. Szórjatok
sütőpapírt egy tepsire, majd helyezzétek rá a diókat úgy, hogy egymástól el
legyenek egymástól. 7. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra, majd tegyétek be a
tepsit és süssétek kb. 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. 8.
Hagyjátok kihűlni a süteményt, majd már fogyaszthatjátok is! Reméljük, hogy
ezek az egyszerű lépések segítenek nektek abban, hogy otthon elkészítsétek
ezt az ínycsiklandozó mézes diót karácsonyra! Jó sütögetést!