Mustár Házilag

  Szereted a mustárt, de unod már a
bolti verziókat? Akkor itt az ideje kipróbálni a mustár házilag készítését! A
saját készítésű mustár nemcsak finomabb, de egészségesebb is lehet, hiszen
tudod, milyen összetevőket használtál hozzá. Először is szükséged lesz néhány
alapanyagra: mustármag, ecet, só, cukor és víz. A mustármagot érdemes előző
este beáztatni, hogy könnyebben össze tudja törni a mixer. Másnap reggel már
csak össze kell törni a magokat, majd hozzáadni az ecetet, sót, cukrot és
vizet. Ezt követően jól elkeverjük az egészet, majd egy üvegbe töltjük és
legalább egy napig hűtőben pihentetjük. Ha szeretnénk változatosságot vinni a
mustárba, akkor bátran kísérletezhetünk különböző fűszerekkel vagy édesítőkkel.
Például lehet hozzáadni mézet vagy citromlevet is az alap receptbe.
Összességében tehát a mustár házilag történő elkészítése egy egyszerű és
izgalmas tevékenység lehet, amivel garantáltan meglepünk mindenkit egy-egy
gasztronómiai eseményen. Próbáljátok ki ti is és élvezzétek a frissen készült
mustár ízét!