Ha szereted az olasz konyhát, akkor
bizonyára te is imádod a paradicsomszószt. Ez az egyszerű, de annál ízesebb
mártás számos étel elkészítéséhez elengedhetetlen. Ha szeretnéd otthon is
elkészíteni, akkor ne keress tovább, mert most megosztok veled egy
fantasztikus receptet az olaszos paradicsomszószhoz. Először is gyűjtsd össze
a hozzávalókat: 2-3 doboz hámozott paradicsom (vagy friss paradicsom), 1 fej
apróra vágott vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, olívaolaj, só, bors,
bazsalikom és oregánó. Kezdjük a főzést! Egy lábasban hevíts olívaolajat,
majd add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre. Ezután tedd hozzá a zúzott
fokhagymát és pirítsd meg egy kicsit. Adj hozzá egy csipet sót és borsot
ízlés szerint. Most jön a paradicsom! Ha friss paradicsomot használsz, akkor
hámozd meg és vágd apró kockákra. Ha konzervet használsz, akkor csak öntsd
bele a lábasba az egészet. Forrald fel az egészet, majd vedd vissza a lángot
és főzd lassú tűzön legalább 30-40 percig. Következő lépésként adj hozzá
bazsalikomot és oregánót ízlés szerint. Ízesítsd még egy kevés sóval és
borssal ha szükséges. Végül turmixold össze az egészet egy botmixerrel vagy
aprítógéppel, hogy krémes állaga legyen. És voilà! Kész is vagy az olaszos
paradicsomszószodnak. Használhatod tésztákhoz, pizzához vagy bármi más olasz
ételhez. Reméljük élvezni fogod ezt az egyszerű és finom receptet! Buon
appetito!