A padlizsán télire üvegben egy
nagyszerű módja annak, hogy később is élvezhesd ezt a finom zöldséget, még
akkor is, ha már nem szezonja van. Az ilyen módon elkészített padlizsán
ízletes és sokoldalú alapanyag lehet számos ételhez, például szendvicsekhez,
salátákhoz vagy akár pizzákhoz is. Az első lépés az, hogy válasszunk ki
egészséges és érett padlizsánokat a konzerváláshoz. Mosd meg alaposan a
zöldséget, majd vágd felszeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy hogyan
szeretnéd felhasználni később. Ezután jön a befőttesüvegek előkészítése.
Mossuk ki őket alaposan meleg szappanos vízzel, majd sterilizáljuk forró
vízben vagy sütőben. A padlizsán szeleteket tedd az üvegekbe rétegekben, és
közöttük szórd el néhány gerezd fokhagymát és friss fűszernövényeket (pl.
rozmaring vagy kakukkfű). Önts rájuk jó minőségű olívaolajat, majd zárd le
jól a befőttesüvegeket. Végül tedd el a padlizsánokat hűvös és sötét helyen
legalább egy hétig érlelni. Így az ízek összeérnek és egyre finomabb lesz az
eredmény. Amikor úgy érzed, hogy elég ideje álltak az üvegekben a
padlizsánok, már fogyaszthatod is őket. Használd őket hidegen vagy melegen
tálalva, bármihez hozzáadhatod őket a személyes kedved szerint. A padlizsán
télire üvegben elkészítése egyszerű és gyors módja annak, hogy élvezhesd ezt
a finom zöldséget bármikor. Próbáld ki te is!