Paradicsom Lekvár

  A paradicsom lekvár egy fantasztikus
édes étel, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is. Rengeteg módon
variálhatjuk az ízét és az állagát is a saját ízlésünk szerint. Először is,
válasszunk ki egészséges és érett paradicsomokat a lekvár elkészítéséhez.
Fontos, hogy minőségi alapanyagokat használjunk, mivel ez nagyban
befolyásolja az elkészült lekvár ízét. A paradicsomokat mossuk meg alaposan,
majd távolítsuk el a héjukat és vágjuk apró kockákra. Ezután tegyük őket egy
lábasba, adjunk hozzá cukrot és citromlevet, majd kezdjük el főzni őket lassú
tűzön. Ha szeretnénk, akkor fűszerezhetjük is a lekvárt fahéjjal vagy
vaníliával. Folyamatosan keverjük a paradicsomokat, hogy ne kapjanak le a
fazék aljához. Amikor már szép sűrű állaga van a lekvárnak, töltsük üvegekbe
és forrón csavarjuk rá a tetejüket. Hagyjuk kihűlni és már fogyaszthatjuk is.
A paradicsom lekvár remekül passzol pirítósra kenve vagy akár sajtok mellé
is. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet otthon is, hiszen így mindig
friss és finom lekvárt fogyaszthatunk bármikor. Jó étvágyat!