A paradicsom egyike azoknak az
alapvető zöldségeknek, amelyek szinte minden konyhában megtalálhatóak.
Nemcsak finom és tápláló, de számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A
paradicsom kiváló C-vitamin forrás, és tele van antioxidánsokkal is, amelyek
segíthetnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ha szeretnél
kihozni a legtöbbet a paradicsom ízéből és tápanyagtartalmából, érdemes házi
készítésű paradicsomos ételeket elkészíteni. Az alábbiakban mutatok egy
egyszerű receptet egy isteni paradicsomos mártásra, amelyet könnyedén
elkészíthetsz otthon. Hozzávalók: – 1 kg friss paradicsom – 2 gerezd
fokhagyma – 1 fej vöröshagyma – friss bazsalikom levelek – olívaolaj – só,
bors ízlés szerint Elkészítés: 1. Forralj fel egy lábast vízzel, majd tedd
bele a paradicsomokat pár percre. Ezután vedd ki őket és hűtsd le hideg víz
alatt. Ezután könnyen le fog menni a héjuk. 2. Vágd apróra a vöröshagymát és
a fokhagymát, majd pirítsd meg olívaolajon egy lábasban. 3. Add hozzá az
apróra vágott paradicsomot, sózd-borsozd ízlés szerint, majd főzd lassú tűzön
kb. 30 percig. 4. Ha már elkezdett szétfőni a paradicsom, turmixold össze az
egészet. 5. Add hozzá a frissen aprított bazsalikomleveleket, majd hagyd még főni
pár percig. Íme, egy egyszerű és ízletes paradicsomos mártás receptje!
Használhatod tésztákhoz, pizza alaphoz vagy akár köretként is. Próbáld ki
otthon Te is!