Párolt Reszelt Alma Télire

  A téli hónapokban a friss gyümölcsök
és zöldségek hiánya miatt sokszor nehéz megtalálni az egészséges
alternatívákat. Azonban egy egyszerű és finom megoldás lehet a párolt reszelt
alma elkészítése, mely remekül passzol reggelire vagy desszertként is. Az
első lépés az alma megmosása és meghámozása. Ezután reszeljük le az almát egy
tálba, majd adjunk hozzá egy kevés vizet és fahéjat ízlés szerint. Egy
lábasban forraljunk fel vizet, majd tegyük rá a tálba rakott almaszeleteket,
majd fedjük le és pároljuk őket lassú tűzön körülbelül 10-15 percig. Amikor
az alma megpuhult, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A párolt reszelt
alma így még finomabb lesz és tökéletes csemege lehet hideg téli napokon is.
Azt is hozzáadhatunk, hogy a párolt alma kitűnő köret lehet akár húsok mellé
is. Összességében a párolt reszelt alma egyszerűen elkészíthető, egészséges
alternatíva lehet télen is és remekül variálható más ételekhez is. Érdemes
kipróbálni ezt az egyszerű receptet, hogy változatosabbá tegyük az
étrendünket a hideg hónapokban is.