Petrezselyemzöld Télire

  A petrezselyemzöld télire egy
nagyszerű módszer arra, hogy a kedvelt fűszernövényünket egész évben
használhassuk. A télire tartósított petrezselyemzöld frissességét és ízét
megőrzi, így bármikor könnyedén hozzáadhatjuk az ételeinkhez. Először is
válasszunk friss, egészséges petrezselyemzöldet. Mossuk meg alaposan, majd
szárítsuk meg alaposan a leveleket. Vágjuk le a szárakat, majd aprítsuk fel
apróra a zöld leveleket. Ezután jöhet a tartósítás lépése. Az egyik
legelterjedtebb módszer a petrezselyemzöld fagyasztása. Ehhez helyezzük a
felaprított petrezselyemzöldet egy zacskóba vagy tárolóedénybe, majd
fagyasszuk le. Így hosszú ideig megőrzi frissességét és ízét. Ha inkább
szárított petrezselyemre van szükségünk, akkor ezt is könnyedén
elkészíthetjük otthon. Egyszerűen terítsük ki a felaprított petrezselyem
leveleket egy tiszta és száraz felületen (pl. tányéron), majd hagyjuk
megszáradni teljesen. Ezután már könnyedén tárolhatjuk üveg vagy műanyag
edényben. Összességében tehát a petrezselyemzöld télire tartósítása egyszerű
és gyors módja annak, hogy az év bármely szakában élvezhessük ennek az ízes
fűszernövénynek az előnyeit az ételeinkben. Próbáljátok ki ti is otthon!