A pulyka a házi baromfik közé tartozó
állat, melyet leginkább a húsáért tenyésztenek. Magyarországon is népszerű
étel az ünnepek alatt a pulykahús, de sokan egész évben fogyasztják. A pulyka
húsa alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, így egészséges táplálék
lehet. 1. A pulykákat általában nagyüzemi körülmények között tenyésztik, de
számos kistermelő is foglalkozik velük. 2. A pulykák táplálékukat tekintve
nagyon válogatósak, nagy szerepet játszik az étrendjükben a gabona és a
zöldség. 3. A pulykákat rendszeresen kell gondozni és ellenőrizni, hogy
egészségben tartsuk őket. 4. Az elhízott pulyka húsa zsírosabb lehet, ezért
fontos odafigyelni a megfelelő takarmányozásra. 5. A pulykák húsa
sokféleképpen elkészíthető: sült, főtt, pácolt vagy grillezett formában is
finom lehet. Összességében a pulyka nemcsak finom étel lehet az asztalon,
hanem egy egészséges és könnyen kezelhető háziállat is. Ha valaki
elgondolkodik az állattartáson, akkor érdemes lehet megfontolni a
pulykatenyésztést is.