Rakott Cukkini Darált Hússal Tejföllel

  A rakott cukkini darált hússal
tejföllel egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, amely ideális választás
lehet egy gyors vacsorához vagy ebédhez. A cukkini az egyik legnépszerűbb
nyári zöldség, melynek friss és könnyű íze remekül párosul a pikáns darált
hússal és a krémes tejföllel. Az étel elkészítése egyszerű, csak néhány
alapanyagra van szükségünk: cukkini, darált hús (akár sertés, akár marha),
tejföl, vöröshagyma, fokhagyma, reszelt sajt és fűszerek. Első lépésként
mossuk meg és vágjuk fel a cukkinit vékony szeletekre, majd pirítsuk le kevés
olajon a hagymát és fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk
addig, amíg teljesen átsül. A következő lépésben rétegezzük össze az ételt
egy tűzálló tálban: először tegyünk egy réteg cukkinit, erre jön a darált
húsos keverék, majd ismét egy réteg cukkini. Az utolsó réteget pedig fedjük
be tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal. Végül süssük 180 fokos sütőben
kb. 30 percig, amíg a sajt szép aranybarnára nem pirul. Ha szeretnénk extra
ropogósra sült sajtot a tetején, akkor az utolsó pár percben kapcsoljuk be a
grillfunkciót. Az elkészült rakott cukkini darált hússal tejföllel egy igazán
ízletes és laktató fogás, melyet akár salátával vagy friss kenyérrel tálalva
is remek választás lehet bármelyik napra. Próbáljátok ki ti is ezt a könnyen
elkészíthető receptet otthon!