Rakott Mángold

  A rakott mángold egy hagyományos
magyar étel, amely a mángold leveleiből és száraiból készül. A mángold egy
nagyon tápláló zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az
elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükségünk hozzá: mángold
levelek, tojás, tejföl, sajt és fűszerek. Először meg kell főznünk a mángold
leveleket sós vízben, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk őket. Közben
felverünk néhány tojást egy kevés tejföllel és fűszerekkel. Ezt követően
rétegezve rakjuk össze a mángoldot és a tojásos keveréket egy tűzálló tálon,
majd megszórjuk sajttal. A rakott mángoldat előmelegített sütőben kb. 30-40
perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, már csak ki kell várni,
hogy kicsit kihűljön és már fogyaszthatjuk is. Ez az étel remek választás
lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során, de akár vendégvárónak is tökéletes.
Nemcsak finom és laktató, de egészséges is, így bátran bevonhatjuk az
étrendünkbe akár hetente egyszer is. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű és
ízletes receptet!