A rakott mángold egy igazán ízletes és
tápláló étel, amely egyszerre egészséges és finom. A mángold egy zöld levelű
zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így rendkívül jó
választás az egészséges táplálkozás részeként. Az elkészítése egyszerű, csak
néhány alapanyagra van szükség hozzá. Először is meg kell mosni és fel kell
darabolni a mángold leveleit, majd egy kevés olajon meg kell párolni őket.
Közben felverünk 4-5 tojást, hozzáadjuk a sót, borsot és ízlés szerint egy
kis fokhagymát is. Amikor a mángold már megpuhult, beleöntjük a tojásos
keveréket, és hagyjuk összeállni. Ezután jön a rétegezés: először egy réteg
mángoldat teszünk az aljára, erre jön a tojásos massza, majd ezt ismételjük
még egyszer vagy kétszer. Végül reszelt sajttal megszórva betesszük a sütőbe,
és addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. A rakott mángold
nagyon jól passzol grillezett csirkével vagy halakkal, de akár önmagában is
megállja a helyét egy könnyű ebéd vagy vacsora alkalmával. Próbálja ki Ön is
ezt az egyszerű, de ízletes ételt otthon, garantáltan nem fog csalódni!