A régi meggybor receptje egy
hagyományos és ízletes ital, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Az
alapja az érett meggy, melyből kinyerjük a levét és hozzáadjuk a cukrot,
valamint egy kevés fűszert, például szegfűszeget vagy fahéjat. Az első lépés
a meggyek leszedése és alapos átmosása. Ezután egy nagy fazékba tesszük a
gyümölcsöt, majd botmixerrel pépesítjük, hogy könnyebben ki tudjuk préselni
belőle a levet. A következő lépésben a meggyes pépet egy gézen átszűrjük,
hogy kinyerjük belőle az összes levet. Ezt követően visszateszünk egy fazékba
és hozzáadjuk a cukrot. Fontos, hogy jó minőségű cukrot használjunk, hiszen
ez adja az ital édes ízét. Ezután jönnek a fűszerek: szegfűszeg vagy fahéj,
esetleg vanília. Ezekkel ízesíthetjük az italt, de figyeljünk arra, hogy ne
legyenek túl erősek az ízek, nehogy elnyomják a meggy természetes aromáját.
Végül forraljuk fel az egészet és hagyjuk kb. 10 percig rotyogni. Ezután
szűrjük le az italt egy üvegbe és hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, akár néhány
hétre is eltehetjük, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Összességében a
régi meggybor receptje egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ideális választás
lehet nyári estéken grillezéshez vagy akár ajándéknak is különleges
üvegcsomagolásban. Érdemes kipróbálni ezt a tradicionális magyar italt!