Sárgarépa Fagyasztása

  A sárgarépa egy nagyon egészséges és
tápláló zöldség, amely tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ha
télen szeretnénk élvezni a friss sárgarépa ízét, akkor érdemes lehet
fagyasztani. A sárgarépa fagyasztása egyszerű és gyors módszer arra, hogy
megőrizzük a zöldség frissességét hosszabb ideig. Először is válasszunk ki
egészséges és friss sárgarépát. Mossuk meg alaposan, hámozzuk meg és vágjuk
kisebb darabokra vagy karikákra. Ezután blansírozzuk a sárgarépát, vagyis
forraljunk fel egy lábas vizet és tegyük bele a zöldséget 2-3 percig. Ezután
azonnal helyezzük át őket jéghideg vízbe, hogy megálljon a folyamat.
Szárítsuk le alaposan a sárgarépát, majd csomagoljuk be légmentesen záródó
fagyasztó tasakba vagy dobozba. Így akár 8-12 hónapig is eltartható lesz a
fagyasztóban. Amikor felhasználnánk a fagyasztott sárgarépát, egyszerűen
vegyük ki a mennyiséget amit használni szeretnénk és engedjük kiolvadni
szobahőmérsékleten vagy gyorsítva mikróban. A fagyasztott sárgarépa sokféle
ételhez használható, például levesekhez, pörköltekhöz vagy salátákhoz. A
fagyasztásnak köszönhetően mindig kéznél lesz egy adag friss sárgarépa még
akkor is, ha épp nincs szezonja. Összességében tehát a sárgarépa fagyasztása remek
módja annak, hogy egész évben élvezhessük ennek az egészséges zöldségnek az
ízét és tápértékét. Fontos azonban betartani a fent említett lépéseket annak
érdekében, hogy minőségét megőrizze.