Sima Rizottó Recept

  A rizottó egy nagyszerű olasz étel,
amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is. A sima rizottó recept alapja a rizs
és a zöldségek, de akár hús vagy tenger gyümölcsei is kerülhetnek bele. Az
első lépés a hagyma és fokhagyma finomra vágása, majd olajon megdinszteljük
őket egy lábasban. Ezután hozzáadjuk a rizst, és addig keverjük, amíg
áttetszővé válik. Ezt követően folyamatosan hozzáöntjük a forró alaplevet,
kevergetve addig, amíg a rizs magába szívja a folyadékot. Amikor a rizs már
majdnem megfőtt, hozzákeverhetjük a felaprított zöldségeket vagy húst. Ha
tenger gyümölcseket használunk, ezeket csak az utolsó pár percben adjuk
hozzá, mivel gyorsan elkészülnek. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és
esetleg reszelt sajttal megszórhatjuk. A sima rizottó tálalása előtt érdemes
még néhány percig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Reméljük, hogy
kedvet kaptál ehhez a finom ételhez és ki fogod próbálni otthon is! Jó
étvágyat!